Loading

Noutăți


Conferința: Expertul în legislația muncii – actor în Justiția socială<

Conferința: Expertul în legislația muncii – actor în Justiția socială

Ziua Mondială a Justiției sociale este marcată, anual, la data de 20 februarie. Cu acest prilej, Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii, în parteneriat cu Universitatea „Artifex” din București și Grupul editorial Universul Juridic, organizează în data de 21 februarie 2022, între orele 16.00 – 18.00, Conferința „Expertul în legislația muncii – actor în Justiția socială”. Conferința va găzdui și lansarea lucrării „Statutul profesiei de expert legislația muncii” - autor dr. Corneliu Bențe, care reprezintă un manifest pentru o lume a muncii mai bună și pentru promovarea unui management echitabil al relațiilor de muncă.
Citește articolul
Protocol de colaborare instituțională între Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii (UNELM).<

Protocol de colaborare instituțională între Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii (UNELM).

Începând cu data de 10.11.2021 UNELM va aviza toate standardele ocupaționale din domeniul resurselor umane și salarizării, ca procedură prealabilă aprobării acestora de către ANC. Protocolul poate fi vizualizat accesand site-urile oficiale ale celor 2 institutii: www.anc.edu.ro, www.unelm.ro.
Citește articolul
UNELM Fest 2021<

UNELM Fest 2021

Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii vă invită să participați la UNELM Fest 2021! Evenimentul din acest an va aduce în fața dumneavoastră cele mai importante voci ale momentului în domeniul relațiilor de muncă-legislația muncii, vor fi abordate subiecte de real interes și, ca de fiecare dată, se vor oferi soluții tuturor problemelor întâlnite în practică!
Citește articolul
Comunicat de presă - Memorandum UGIR UNELM INSPECȚIA MUNCII<

Comunicat de presă - Memorandum UGIR UNELM INSPECȚIA MUNCII

Președintele Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii (UNELM), Corneliu Bențe și Inspectorul General de Stat din cadrul Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, alături de Președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR), George Constantin Păunescu, au semnat miercuri, 14.07.2021, un Memorandum de colaborare care vizează identificarea celor mai bune soluții pentru reducerea muncii nedeclarate, promovarea unor relații de muncă legale și crearea unor practici comune la nivelul inspectoratelor teritoriale de muncă.
Citește articolul
UNELM FEST 2020<

UNELM FEST 2020

Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii vă invită să participaţi la UNELM Fest 2020 – Conferinţa Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii, ediţia a VIII-a! Evenimentul din acest an se va desfăşura în format ONLINE, va aduce în faţa dumneavoastră cele mai importante voci ale momentului în domeniul relaţiilor de muncă-legislaţiei muncii, vor fi abordate subiecte de real interes şi, ca de fiecare dată, se vor oferi soluții tuturor problemelor întâlnite în practică!
Citește articolul
Concedierea pentru motive obiective a unui lucrător cu handicap <

Concedierea pentru motive obiective a unui lucrător cu handicap

"Concedierea pentru „motive obiective” a unui lucrător cu handicap pentru motivul că acesta îndeplinește criteriile de selecție avute în vedere pentru a determina persoanele care urmează să fie concediate, și anume o productivitate sub un anumit nivel, o polivalență mai scăzută pentru posturile din cadrul întreprinderii, precum și o rată ridicată a absenteismului, constituie o discriminare indirectă pe motive de handicap"
Citește articolul